Vi har sommarstängt från idag 24/7 och åter tillbaka 21/8, Glad Sommar!

Prislista – Tandvård

Så mycket kommer ditt tandläkarbesök att kosta

Tänk på att vår tandläkarmottagning i Hässelby samt besök hos tandläkare i Högdalen och Bandhagen är anslutna till försäkringskassan, vilket gör det möjligt att nyttja tandvårdsbidraget!

Varje tandläkarmottagning kan välja att sätta sina egna priser, referenslistan är det högsta belopp som staten ersätter. Det innebär att man som patient kan behöva betala mellanskillnaden om mottagningens pris är högre än statens referenslista.

För att kunna ge dig en exakt prisuppgift behöver vi först undersöka din mun och ditt tandvårdsbehov. Därför är det viktigt att du ser priserna i prislistan som en vägledning.

I kostnadsförslaget som du får vid undersökningstillfället ser du tydligt våra priser och referenspriser, dessa är beslutade av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket. Referenspriset styr vilken ersättning du som är vuxen kan få via Tandvårdsstödet, vilket gör att du i vissa fall bara behöver betala en del av kostnaden själv vid större behandlingar.

Tandvårdsstödet gäller alla vuxna från 24 år och består av ett allmänt tandvårdsbidrag, ATB, ett högkostnadsskydd och ett särskilt tandvårdsbidrag, STB.

Vi är anslutna till försäkringskassan och därmed följer även deras referensprislista på det mesta. Vardagar efter kl 18:00 samt helger tillkommer ett akuttillägg.

Vi är en kontantfri klinik och fakturerar ej. Betalning kan göras endast med kreditkort och Swish . Betalning sker efter varje besök men det går även att delbetala . Vi samarbetar med Payzmart och Wasa Kredit för eventuell avbetalningsplan, med tillhörande kreditprövning. Vi måste tyvärr debitera 500 kr/timme för uteblivande eller återbud senare än 24 timmar före bokad tid oavsett anledning. Detta faktureras via Payzmart med tillhörande kreditprövning.

Åtgärd

Undersökning
(inkl.4 rtg-bilder, kostnadsförslag och rådgivning)

Panoramaröntgen OPG

Röntgenbild /st

Tandstenborttagning

Tandstenborttagning, mer omfattande

Enytsfyllning, komposit och övriga material

Flerytsfyllning samma tand, komposit och övriga material

Akut Behandling

Tanduttagning (enkel)

Tanduttagning (komplicerad)

Rotfyllning (1-2 rotkanaler)

Rotfyllning (3-4 rotkanaler)

Hel proteser inkl. proteständer

Implantat inklusive operation och krona från

Bettskena

Tandblekning över och underkäke

Priser

900 kr

620 kr

92 kr

950-1200 kr

1500 kr

775 - 980 kr

1200 - 1700 kr

450 - 1565 kr

1300 kr

2200 kr

4200 - 4900 kr

6100 - 6900 kr

10500 kr

15000 kr

4100 kr

1995 kr

Garantier

Vi lämnar två års garanti på avtagbar protetik, tre år på fast implantatburen protetik och tre år på fast tandburen protetik samt porslinskrona.

Behovet av omgörning måste vara objektivt påvisbart.

Kompositfyllning, utförd på korrekta indikationer och utan förbehåll, som inom en två-årsperiod kräver omgörning ersätts utan kostnad med ny fyllning. Garantin gäller endast en omgörning och omfattar inte kompositkrona.

När patient så önskar lämnas intyg om material som använts vid protetiska arbeten och vid fyllningar.