Vi har sommarstängt från idag 24/7 och åter tillbaka 21/8, Glad Sommar!

Behandlingar

Förebyggande tandvård

Förebyggande Tandvård

Hur ska Du göra för att undvika hål i tänderna eller tandlossning?

Vi erbjuder Dig en egen, skräddarsydd lösning för att Du ska få behålla dina egna tänder livet ut.

Genom god egenvård hemma samt regelbundna undersökningar och hygienbehandlingar hos oss så undviker Du dyra tandersättningar.

Välkommen in på konsultation så sätter vi ihop ett vårdprogram för Dig!

Fyllningar

När en tand har skadats av ett kariesangrepp så föreligger det risk för infektion. Då är det nödvändigt att avlägsna alla bakterier och förhindra fortsatt kariesprogression. Detta görs bl.a. genom att borra bort all karies och därefter fylla igen tanden med ett lämpligt material. Det vanligaste fyllningsmaterial som används i Sverige är komposit (en slags plast) som är tandfärgat och detta går oftast att utföra i en sittning.

Man kan även ersätta förlorad tandsubstans med hjälp av t.ex guldinlägg vilket är ett mer beständigt material.

Fyllningar
Implantat

Implantat

Avsaknaden av tänder kan få vem som helst att känna sig osäker och självmedveten. Kanske letar Du efter en lösning till tandluckorna och önskar återfå ditt vackra leende?

Vi kan hjälpa Dig med detta!

Att ha ett vackert leende och friska tänder ger Dig inte bara känslan av att vara attraktiv och fräsch, det är dessutom viktigt för at klara av dagliga rutiner som att äta ett äpple, le, tala eller kyssas. Om Du har blivit av med en tand eller flera så kan det därmed leda till både psykologiska och funktionella besvär.

Med hjälp av ett tandimplantat kan man ersätta förlorade tänder på en mängd olika vis för att återfå en naturlig estetik och fullgod funktion. Implantat kan användas för att ersätta en tand, flera tänder, eller alla tänder.

Varför förlorar man tänder?

Det finns flera olika anledningar till varför man saknar en tand. Det kan till exempel bero på en olycka, genetik, karies eller tandlossning.

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat kan i de flesta fall vara en långsiktig lösning. Det ersätter den förlorade tandroten och fungerar som fäste för en konstgjord tand.

Genom att efterlikna naturen förankras implantatet i käkbenet precis som en vanlig rot och håller tanden på plats. Implantat består bland annat av en titan och titan-zirkoniumlegering som accepteras mycket väl av kroppen och titan binder bevisligen bra till mänskligt ben.

Hur installerar man ett implantat?

Ett tandimplantat installeras kirurgiskt under vanlig lokalbedövning. När det sedan har läkt in i benet så används det som en rot på vilken man fäster den synliga tanden.

Eftersom alla kirurgiska ingrepp innebär en potentiell risk så är det viktigt att göra en grundläggande undersökning och utredning för att sedan kunna ta ställning till om implantat är något för Dig.

Välkommen in på implantatkonsultation hos oss.

Kronor & Broar

Tänder som till hög grad blivit skadade på ett eller annat sätt går ej att hållbart reparera med hjälp av en vanlig fyllning. Vad som då krävs är en laboratorieframställd ny tandkrona individuellt anpassad efter Din tand och ditt bett.

Om Du blivit av med en eller fler tänder så kan ett alternativ vara att framställa en bro med närliggande tänder som brostöd. Dessa nya tänder framställs vanligen i bland annat guld och porslin.

Kronor
Tandlossning

Tandlossning

Tandlossning är en icke önskvärd sjukdom men som tur är går att behandla med mycket goda resultat. Tandlossning är oftast en långsam process som är aktiv då tandköttet är inflammerat. Inflammationens grad och tandlossningen utveckling påverkas av närvaron av specifika bakterier i munhålan och individens svar på detta. Faktorer som påverkar är bland annat arv, rökning och snusning, sjukdomar och stress.

Genom regelbundna tandläkarbesök och hygienistbehandlingar kontrollerar och förhindrar Vi fortsatt progression av tandlossningen. I sällsynta fall kan Vi även erbjuda kirurgiska behandlingar för att få Din tandlossning att läka på bästa sätt.

Rotbehandlingar

Allmänt

Roten på en frisk tand sitter fast i käkbenet och har rotkanaler som innehåller så kallad pulpa. Pulpan, som är uppbyggd av bindväv, innehåller nerver och blodkärl. En rotfyllning innebär att tandläkaren öppnar och rengör tanden från bakterier för att sedan fylla rotkanalen.

En rotfyllning görs ofta när pulpan blivit inflammerad eller infekterad av bakterier när man fått hål i en tand.

Hur mår man efteråt?

Man kan vara öm i tanden både efter rengörningen och efter rotfyllningen, men det brukar gå över av sig själv efter några dagar. I sällsynta fall kan det ta några månader. Det är bra att ta värktabletter om man behöver lindra smärtan. Om tanden känns öm under en längre tid bör man kontakta sin tandläkare.

Rotbehandlingar
Tandblekning

Tandblekning

Allmänt

Färgen på tänder kan variera av många olika anledningar. På många blir tänderna naturligt mörkare med åren men de kan också färgas av tobak, viss sorts mat och dryck som kaffe, te och vin. Även vissa sjukdomar kan ge missfärgningar.

Det finns olika metoder att bleka tänderna men alla görs med blekmedel, oftast i form av gel som man lägger på tänderna. Ibland kombineras blekmedel med ljusbehandling eller laser.

Behandlingen görs antingen på en tandvårdsmottagning eller hemma, men man ska alltid undersökas av tandläkare eller tandhygienist först. Tandblekning på egen hand sker på egen risk. Man kan inte själv på ett säkert sätt bedöma vilket medel som är lämpligt att använda, så den bedömningen bör överlåtas till utbildad tandvårdspersonal.

Om man till exempel har tunn emalj, ilningar i tänderna, snusar eller röker bör man inte bleka tänderna. Man ska inte heller bleka tänderna om man är gravid eller ammar, eftersom det inte finns några undersökningar som visar hur barnet påverkas.

Förberedelser

Innan man låter bleka tänderna måste eventuella hål lagas och tandsten tas bort.

Hur går behandlingen till?

Om man ska bleka sina tänder hemma gör tandläkaren eller tandhygienisten en avgjutning av tänderna och tillverkar en plastskena. Den fyller man sedan själv med blekgel och använder en till två timmar om dagen eller på natten.

Hur mår man efteråt?

Det är vanligt att man får besvär med ilningar eller irriterat tandkött, men besvären försvinner oftast inom ett par dygn. För bästa resultat bör man inte äta eller dricka något med stark färg under behandlingen och några dagar efteråt.

Airflow

Allmänt

Med airflow avlägsnas ytliga beläggningar och missfärgningar snabbt och lätt från dina tänder. Behandlingen är smärtfri.

Efteråt känns munnen fräsch och behaglig eftersom airflow sprayen finns i olika smaker som citron, jordgubb …..

Airflow tänder
Invisalign

Invisalign - modern tandställning för vuxna

Invisalign är en nästan osynlig tandställning. Med hjälp av en serie genomskinliga och löstagbara plastskenor får du ett vackrare leende, snabbt och enkelt. Tandställningen är för gluggar, ojämna tänder och bettfel.

Läppförstoring och Fillerbehandling i Stockholm

Vill du att läpparna ska bli större i sin helhet, vill du framhäva läpparnas kontur eller göra munnen bredare?

Gelen/fillern är naturlig, ren och klar som används för att korrigera och forma ansiktsrynkor och veck, samt även för att bygga upp läppar.

Titta gärna här för mer info om fillers i Stockholm!

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra finns naturligt …i den mänskliga kroppen. Dess främsta uppgift i huden är att hålla den fuktig, ge volym, samt att bidra till bildandet av ny vävnad. Hyaluronsyran i huden bryts ner med åldern och därmed förlorar huden sin ungdomliga spänst och lyster. Produkterna är baserade på den naturliga substansen hyaluronsyra.

Hur går det till?

Behandlingen tar oftast inte mer än 15 till 20 minuter. Före behandlingen berättar terapeuten om produkten och förklarar hur behandlingen går till. Terapeuten tar noggrant reda på dina önskemål och dokumenterar din behandling inför kommande besök. Behandlingen lämnar inga ärr eller synliga märken i huden.

Släta ut rynkor

Att släta ut veck och rynkor genom att tillföra volym kan förändra utseendet på ett fantastiskt sätt.

Vid behandling av rynkor och veck injiceras fillern i huden i små mängder med en mycket fin nål. Den injicerade gelen skapar naturlig volym under rynkan, som lyfts upp och jämnas ut. Resultatet kan ses omedelbart. Det är enkelt och säkert att behandla rynkor med dessa fillers och behandlingen lämnar inga ärr eller andra spår i ansiktet.

Bedövning

Vid behandling av rynkor behöver inte alla patienter bedövning, men du kan få det om du önskar det. Före behandlingen kan en bedövningssalva appliceras på det område som ska behandlas. Men du kan också få en bedövningsspruta.

Hur varaktigt är resultatet?

Eftersom hyaluronsyran är biologiskt nedbrytbar är resultatet inte permanent. Hur länge effekten varar är mycket individuellt och beror på flera olika faktorer som t ex hudens struktur, din ålder, livsstil och vilket område av ansiktet som har behandlats. För att förlänga effekten av din behandling bör du tänka på att undvika hård ansträngning och att inte utsätta det behandlade området för stark sol ett par dagar efter behandlingen. Alkohol och rökning i stor omfattning kan också påverka behandlingens varaktighet. Om en uppföljning görs kort efter det första behandlingstillfället kan effekten hålla i sig i upp till ett år. Du kan också underhålla effekten genom att använda ansiktskrämen Hyamin E som är baserad på samma naturliga hyaluronsyra som Dermavisc.

Undvik att använda läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra eller andra smärtstillande och febernedsättande preparat några dagar innan behandling för att minska risken för blåmärken och blödning vid behandlingsstället. Undvik även alkohol de närmaste dagarna före behandling, då även detta kan ge upphov till blåmärken. Huden återhämtar sig snabbt efter en behandling med Dermavisc. För att uppnå bästa resultat är det dock viktigt att vara lite försiktig de närmsta dygnen efter din behandling. Undvik helt makeup det första dygnet efter behandling och utsätt inte ansiktet för starkt solljus eller solarium. Du bör också vara försiktig med alkohol, ansträngande träning och extrema temperaturer.

Finns det några biverkningar?

Efter behandlingen kan vissa vanliga injektionsrelaterade biverkningar inträffa, t.ex. svullnad, rodnad, smärta, klåda, missfärgning och ömhet vid injektionsstället.Dessa går normalt över av sig själv några dagar efter injektion i huden och inom en vecka efter injektion i läpparna. Kvardröjande eftersvullnad i ett par dagar eller upp till en vecka är inte ovanligt . Det slutgiltiga resultatet av din läppbehandling ser du därför bäst efter ungefär en vecka. Läpparna är extra känsliga och svullnar lätt, ofta medan injektionen pågår.

Andra typer av biverkningar är mycket sällsynta, men cirka 1 av 2 000 behandlade patienter har haft lokala reaktioner, troligen av typen överkänslighet. Dessa har normalt varit svullnad vid injektionsstället, ibland med påverkan på omgivande vävnad. Rodnad, ömhet och i sällsynta fall acneliknande formationer har också rapporterats. Dessa biverkningar har antingen kommit några dagar efter injektionen eller efter två till fyra veckor. De har normalt beskrivits som lätta till måttliga och självbegränsande, med en genomsnittlig varaktighet på två veckor. Den här texten innehåller inte all information som finns om dessa produkter.

Kontakta oss om Du önskar mer information.

Efterbehandling

Direkt efter behandlingen kan du få lätt rodnad, svullnad, ömhet och klåda på det behandlade området. Detta är en normal reaktion av injektionen. Obehaget är tillfälligt och försvinner normalt efter ett par dagar. Vid läppskulptering kan svullnaden vara något längre. Vissa patienter kan vara svullna i cirka en vecka. Under den här tiden kan läpparna se något ojämna ut. Det betyder att resultatet direkt efter behandlingen inte ska betraktas som det slutgiltiga. Kontakta Din läkare om obehaget kvarstår eller om du drabbas av andra reaktioner.

En påfyllning två till fyra veckor efter den första behandlingen kan behövas för att uppnå optimal korrigering.

Behandlingen har en lång varaktighet på upp till 12 månader. Varaktigheten påverkas av behandlingsvolym, behandlingsteknik, din ålder och hudtyp.

Läppförstoring
Rynkbehandling

Rynkbehandling med Botox i Stockholm

Botox eller Vistabel/Dysport som produkten även kallas är en injektionsprodukt bestående av ett muskelavslappnande medel som injiceras i musklerna under huden. Där verkar Botox genom att blockera nervimpulserna till de områden som injicerats.

Vi utför behandlingar med botox i Stockholm!

Botox är ett muskelavslappnande ämne framställt av Botulinum A-gift, ett förädlat protein framställt av Botulism bakterier. Ämnet har använts i medicinskt syfte sedan 50-talet och utvecklades för behandling av överaktivitet i muskulaturen runt ögat t.ex. vid okontrollerad blinkning.

 

Botox lämpar sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor), de horisontella rynkorna i pannan, rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar), runt munnen eller i käk- och halsområdet.

Du bör inte använda Botox om du är överkänslig mot botulismtoxin, lider av vissa muskelsjukdomar, använder antibiotika av aminoglykosidtyp, spektinomycin eller andra läkemedel som påverkar nervsignaler i musklerna. Botox skall inte användas under graviditet och bör heller inte användas under amning. Om du har en infektion vid det planerade injektionsstället skall behandlingen avvaktas tills denna läkt ut.